top of page

Fantastiske prestasjoner på NM Ungdom av AASLK`s utøvere som ble kronet med et NM gull!

Aalesund Svømme og Livrednings Klubb stilte med fire utøvere på NM Ungdom stevnet i Sandnes nå sist helg. Olivia Teigland, Selma Remøy Kvalsund, Filippa Rahnel og Tuva Wik utgjorde fireren som presterte det beste NM Ungdom mesterskapet klubben noen gang har utført!

Den første dagen var alle fire svømmerne i aksjon. Selma Kvalsund (2008) åpnet programmet med en god 50m bryst, og noterte sin beste tid noensinne på 34.31, en tid som gjorde at hun kunne svømme B-finalen. Like etter svømte hun 200 m medley der hun kontrollerte løpet sitt veldig bra, og kvalifiserte seg for sin første A-finale. Tuva Wik (2007) startet sin deltakelse på 100m fri på 1:00.31, og hun svømte veldig nært sitt beste og sikret henne plass i B-finalen. Som avslutning på vår individuelle deltakelse på morgenøkten svømte Filippa Rahnel (2008) på 1500m fristil. Hun svømte veldig godt, passerte 800m på 10:01.92, og svømte inn på sin beste tid noensinne med en personlig rekord på 18:50.49. Hun forbedret seg dermed med mer enn 30 sekunder og var veldig nære NM Kortbane-standarder. Veldig bra!👏👏

De fire svømte deretter 4x100m medley stafett (Olivia, Selma, Filippa, Tuva) på tiden 4:38.39, den raskeste tiden disse jentene har prestert!

Olivia Teigland, Selma Remøy Kvalsund, Filippa Rahnel og Tuva Wik

På ettermiddagen hadde vi vårt første store øyeblikk av glede og følelser med Selma, som vant sølvmedalje på 200m medley. Selma svømte meget bra i første del av løpet hvor hun klarte å holde samme tempo som sine argeste konkurrenter. Hun avsluttet sterkt og tok med andre plassen og satte samtidig ny personlig rekord! Fantastisk!💪

Olivia Teigland (2008) kvalifiserte seg direkte til finalen på 1500m fristil, og endte blant topp 8. dette er også meget sterkt! Hun opprettholdt et gjennomsnitt på 37s/50mts med noen små uregelmessigheter som skal korrigeres😁. Hun avsluttet på tiden 18:36.65, og forbedret med det sin tidligere beste notering med hele 10 sekunder på sin tidligere beste tid. Hun oppnådde med det for første gang standarden tiden for NM Kortbane! Fantastisk!👌

På den andre dagen stod utøverene for noen av de beste prestasjonene vi har opplevd!

Selma stod over B-finalen på 100m bryst for å konsentrere seg helt om 400m medley, en taktikk som viste seg å være perfekt. Selma tok på en utrolig måte vare på muligheten til å bli Norges Mester for første gang. Hun svømte veldig intelligent og likt det hun hadde gjort på 200m medley. Hun holdt seg veldig nær motstanderne sine, for så å ta ledelsen i brystsvømming, og som hun deretter avgjorde i crawl. Den endelige tiden 5:05.00 ga henne NM gullmedaljen og en forbedring på 11 sekunder på sin egen personlig rekord! Utrolig!💪👏🥳

Selma Remøy Kvalsund

Dagen var ikke ferdig med dette. De fantastiske fire skulle deretter svømme stafett. De svømte veldig bra, og det var stor spenning i svømmehallen. Det var kanskje den mest spennende øvelsen i mesterskapet. Jentene kom vi i mål på en spektakulær andreplass på 8:49.38!👏👏👏👏🥳...og hadde løpet vært to meter lengre😁...ville vi nok feiret med en annen farge på medaljen😆

Før disse store øvelsene hadde vi også 400m fristil med to svømmere i A-finalen - for første gang i klubbens historie! Tuva oppnådde det på egen hånd, og forbedret prestasjonen på morgenen betraktelig, og endte på fjerdeplass (beste individuelle plass noensinne) med en ny personlig rekord på 4:34.93. Filippa Rahnel viste ingen frykt og forbedret seg også med 5 sekunder fra morgen øvelsen, på tiden 4:42.91, nest beste tid noensinne!

Det skal også bemerkes at Selma svømte 100m brystheat med en ny personlig rekord, 1:14.66, til tross for at hun vet at hun er i stand til å svømme mye raskere😉

På den siste dagen av mesterskapet var kanskje jentene for mye preget av følelsene fra forrige dag, eller fordi vi hadde en dårlig natts søvn på grunn av en skremmende alarm som gikk klokken 02.00. Prestasjonene nådde ikke det samme høye nivået fra de foregående dagene.

Ved å dra nytte av at en svømmer trakk seg, fikk Tuva muligheten til å forbedre morgen øvelsen på 200 meter fri, noe hun gjorde ved å svømme på 2:11.20. Det ble femteplass og hennes nest beste tid noensinne. Dette er i samsvar med prestasjonene hennes på stafetten og med dette kan det se ut som om vi får en sterkere Tuva resten av sesongen!

Selma svømte to løp om morgenen pluss to finaler på ettermiddagen! Første øvelse på 100m medley, hvor hun vant B-finalen med 1:08.23 som er samme tid som sin personlig beste tid. Deretter A-finalen på 200m bryst. I dette løpet tok det litt tid før hun kom i gang, og da hun gjorde det... var det for sent. Men vi lærer alltid! Da hun kontrollerte løpstempoet for mye på de første 100 meterne, akselererte hun bare på de siste meterne, og endte på fjerdeplass med 2:37.75, hennes nest beste tid noen gang.

Mesterskapet ble avsluttet med fianle på 800m fri. Olivia svømte igjen i finalen på denne langdistansen, og svømte inn på ny personlig rekord på tiden 9:45.74.

Til sammen samlet AASLK 1 gullmedalje, 2 sølvmedaljer, 5 A-finaler, 4 finaler tilsvarende 2 A og 2 B finaler!

AASLK plasserte seg i TOP10 med 30 poeng, blant 36 klubber. Dette er like bak klubber fra de største områdene i Norge, Oslo, Bergen og Stavanger!

AASLK fikk 12. plass i medalje blant 24 medalje statistikken for klubbene.

BRAVO JENTER! KLUBBEN ER UTROLIG STOLT AV DERE!