top of page

Svømmekurs for barn

AaSLK arrangerer svømmekurs for barn fra 4 år.

 

Vi har kurs på Aspøy, Blindheim, Ellingsøy og

Ørskog på ukedager og Moa på helg.

Kursene er etter opplegget til Norges Svømmeskole,

som er Norges Svømmeforbund sin nasjonale plan

for svømmeopplæring. Norges Svømmeskole skal

tilby svømmeopplæring av høy faglig kvalitet.

Link til generell info ang vår svømmeskole!

Nivåer

Det er 4 kursnivåer på begynneropplæring, og 4 nivåer på videregående opplæring. Vannmerket er et kurs før begynneropplæringen, for de yngste (4-5 år) og aller mest skeptiske barna til å være i vann. Barnet meldes på og starter på det nivået som er rett for ut fra barnets ferdigheter.

For å finne rett nivå for ditt barn bruk nivåvelgeren. Dere kan også lese mer om de ulike nivåene her. Vi gjør oppmerksom på at det er flere kurs i bassengene samtidig.

Påmelding og informasjon

Påmelding gjøres via vår påmeldingsportal på tryggivann.no. Her finner dere tidspunkter for de aktulle kursene. Les mer om rutiner under "påmelding" i menyvalget.

Venteliste

Det er stor pågang på våre kurs, og mange må stå på venteliste, men så snart det blir ledige plasser vil disse bli tilbydd plass. Hvis det er ledige kursplasser på andre svømmehaller vil vi kunne tilby dere dette.

Praktisk informasjon til foresatte

  • Barna skal og må dusje og vaske seg med såpe før hver time. Det anbefales å tørke seg etter dusjingen slik at svømmerne slipper å starte svømmetimen med å fryse.

  • Det er viktig at barnet ikke går ut i vannet før instruktøren har gitt beskjed om dette!

  • Det er veldig individuelt hvor rask barn lærer. Vårt mål er å lære barnet så raskt som mulig. Vi gjør dette ved å ha mye fokus på lek som er preget av hvordan barnet flyter, glir, dykker, svømmer og føler seg trygg i vannet.

  • Mesteparten av informasjonen vil bli sendt på e-post. Vi anbefaler at dere jevnlig sjekker e-post og/eller våre nettsider.

Om Norges Svømmeskole

Aalesund Svømme- og Livrednings Klubb er en del av Norges svømmeskole. Norges Svømmeskole tilbyr svømmeopplæring av høy faglig kvalitet, basert på solid pedagogikk/metodikk, tuftet på nasjonale standarder for hvilke øvelser som må beherskes på veien mot svømmedyktighet. Dette gir en retning, men også en mulighet for variasjon i gjennomføringen.

Svømme opplæringen tar utgangspunkt i barnets nivå og utvikler dette. Noen barn lærer raskt, andre bruker mer tid. For at barna skal trives i vannet, er det viktig at de får bruke den tiden de trenger. Hovedmålet i begynneropplæringen er at de skal bli svømmedyktige.

Norges Svømmeskole har fokus på:

–         at svømmeopplæring skal være gøy

–         ferdighetsutvikling

–         svømmeteknisk utvikling

–         kognitiv utvikling

Våre Instruktører

Våre svømmeinstruktører er utdannet med instruktørkurs fra Norges Svømmeforbund, og gjennomfører årlig livredningsprøve. Alle våre instruktører gjennomgår intern opplæring i tillegg til instruktørkurs, og får mulighet til å videreutvikle seg og sin kompetanse gjennom flere kurs og utdannelser. 

 

Velkommen til vann- og svømmeglede hos oss!

bottom of page