top of page

Parasvømming

Para svømmeidrett  er svømmeaktiviteter og svømmeidrett for mennesker med funksjonsnedsettelser. Vi ønsker å integrere funksjonshemmede best mulig på alle våre kurs, men vi har i tillegg egne svømmekurs for barn som trenger ekstra tilrettelegging, enten pga fysiske funksjonedsettelser, eller utviklingshemming. Tilrettelagte kurs kan ofte være mest aktuelt for de større barna som bruker lengre tid på progresjonen enn funksjonsfriske og derfor er en del eldre i enn andre på de ordinære svømmekursene. 

Integrerte deltakere

Vi integrerer funksjonshemmede best mulig i våre kurs. Alle barn og ungdom med funksjonsnedsettelser er hjertelig velkomne på våre ordinære kurs. Vi oppfordrer til en god dialog med våre instruktører. Kontakt vår svømmeskoleansvarlig for spørsmål.

 

Hva gjør du hvis du eller ditt barn skal delta på kurs?

  • Meld på via https://tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=53

  • Skriv i kommentarfeltet når du registrer deltakeren at han/hun har en funksjonshemming.

  • Ta kontakt med oss på på kurs@aaslk.no før kursstart hvis du er usikker på noe eller har behov for tilrettelegging (gjelder spesielt voksenkurs og ved bruk av rullestol)

  • Når du kommer på kurs første gang: snakk med instruktør om deltakerens utfordringer

Parasvømming - svømmeopplæring

Alle må ha med egen ledsager i bassenget. Opplegget tilrettelegges ut fra forutsetninger og nivå. Ofte er dette eldre barn som bruker lengre tid på de forskjellige stegene i svømmeopplæringen. Noen trenger også hjelp til å finne tilpasset svømmeteknikk, og våre instruktører har ekstra utdanning fra Norges svømmeforbund.

Forkunnskaper: Ingen forkunnskaper nødvendig. Nedre aldersgrense 5 år. De som har behov for det har med seg egen ledsager i vannet.

Mål: Vi jobber etter de samme målene som i barnekursene, Vann-Sel. Hovedmålene er å lære å dykke, flyte, gli og skape fremdrift i vannet.

 

Sted: Aspøya
Tid: 60 minutter undervisning, 1 gang i uken. Undervisningen er halvårlig.

Påmelding: Velg "tilrettelagte kurs" menyen på siden vår på www.tryggivann.no.

bottom of page