top of page

Medaljefangst for Aaslk i Masters-NM

Seniorene i Aaslk tok fredag ettermiddag bronse i 4x50m Medley for Masters. Laget bestod av Nikolajus Bagdanavicius, Gunnar Haagensen, Vitalijus Bagdanavicius og Are Kristoffer Hjeltnes. Mastersutøverene har trent hardt de siste ukene for å være best mulig forberedt til årets høydepunkt. I tillegg til bronselaget, deltar Fred Rikard Karlsen og Frank Cromer for Aaslk.

F.v.: Are Kristoffer Hjeltnes, Gunnar Haagensen, Nikolajus Bagdanavicius, Vitalijus Bagdanavicius. Foto: Fred Karlsen

F.v.: Are Kristoffer Hjeltnes, Gunnar Haagensen, Nikolajus Bagdanavicius, Vitalijus Bagdanavicius. Foto: Fred Rikard Karlsen

NM-Masters arrangeres i år i Fredrikstad. 430 deltakere fra 52 klubber skal i vannet i løpet av helgen. Masters er et godt alternativ for utøvere som i voksen alder ønsker å prøve seg. Man behøver ikke å ha vært aktiv konkurranseutøver tidligere for å delta i Masters. Aaslk har for øyeblikket 11 aktive Masters.

Masters er delt inn i fem-årsintervaller; 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. I stafetter legger man sammen alderne hvor man har en juniorklasse for 100-119 år, deretter 120 til 159 år, 160 til 199 år osv.

Nikolajus (rygg), Vitalijus (butterfly), Gunnar (bryst) og Are (crawl) tok fredag bronse 4x50 medley i klassen 160 til 199 år.

Nikolajus Bagdanavicius svømte fredag inn til gull på 200 rygg i klasen 35-39 år. Lørdag tok han først sølv på 100 rygg og deretter en ny sølvmedalje på 100 butterfly. Søndag hentet han likså godt hjem gullmedaljen på 50 rygg!

Frank Cromer er ikke norsk statsborger, men svømmer for Aaslk. Fredag svømte han langt under den norske rekorden på 200 rygg i klassen 70-74 år med tiden 3.16,82. Den gjeldene norske rekorden er 3.51,78. Lørdag ble det en ny 1. plass på 100 rygg, denne gangen mer enn 10 sekunder raskere enn den norske rekorden!

Søndag ble det ny gullmedalje på Frank Cromer på 50 rygg, over 2 sekunder raskere en den norske rekorden!

Gunnar Haagensen tok fredag først en 7. plass i 100 fri i klassen 50-54 år. Deretter ble det sølv på 50 bryst!

Fred Rikard Karlsen tok fredag 4. plass i 800 fri og 50 bryst, før han lørdag formiddag sølv på 400 medley i klassen 35-39 år. Senere på lørdag gjorde han en flott 5. plass på 100 butterfly. Søndag ble det nok en fin 5. plass på 100 medley.

Vitalijus Bagdanavicius svømte fredag inn til 4. plass 100 fri i klassen 30-34 år. Lørdag ble det sølv i både 100 rygg og 200 fri.

Are Kristoffer Hjeltnes svømte fredag inn til 4. plass i 100 fri og 5. plass i 50 bryst. Hjeltnes svømmer i klassen 45-50 år. Lørdag tok han en 8. plass både i 100 bryst og 50 butterfly. På 200 fri lørdag ettermiddag, ble det en flott 5. plass. Søndag ble det en 8. plass på 100 medley og bronse på 50 fri!

For Aaslk er det en stor glede å ha personer som har svømming som livsstil og som fortsetter å trene uansett alder.

Aaslk gratulerer med deltakelsen og de gode resultatene!