top of page

Skadeforebygging

 

I svømming legger vi ned et stort antall treningstimer. For å tåle denne belastningen er det viktig at kroppen er trent for å trene. Av denne grunn bør man jobbe skadeforebyggende. Den enkleste måten å jobbe skadeforebyggende er gjennom god tekniske utførelse av det man gjør i bassenget. Gjennom landtrening jobbe vi for å styrke spesifikke deler av kroppen for å tåle belastningen i bassenget. Likevel kan skader forekomme, og da må man kompensere med å jobbe ekstra på land for å komme tilbake.

Svømming er en idrett hvor belastningsskader er det vanligste skadetypen, og herunder skuldre, rygg og kne som de vanligste områdene. Gode forslag til basisøvelser som kan hjelpe deg å unngå slike skader finner du blant annet gjennom gratisapp'en "Get Set" utviklet av Norges Idrettshøgskole. Her kan du velge idrett og deretter hvilke område du ønsker å fokusere på. Dette er en fin måte å utvikle egen kropp til å være rustet for mye god trening!

 

Norges svømmeforbund har også utviklet et godt faglig kompendium som alle bør gjøre seg kjent med: http://svomming.no/getfile.php/7756/skadeforebygging_NSF_web.pdf

 

bottom of page