top of page

Landsstevne svømming 2021

Idrettsglede, motivasjon, glede, mestring og god stemning!

20.-21. November ble Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede arrangert i Oslo av SK Speed. Aaslk Swimstars stilte med en rekordstor tropp på 8 utøvere, 4 gutter og 4 jenter i alderen 14 – 25 år, det er 4. gangen de deltar etter oppstart av paratreningsgruppen for 5 år siden. Totalt var det påmeldt 72 utøvere fra 17 klubber fra hele landet til årets stevne.Aaslk Swimstars:

Bak fra venstre: Henrik Nergård, Simon Furholm,

Fremme fra venstre: Selma Holmen-Grimstad (trener), Anna Bjånes, Mats Waksvik, Elias Kobbevik Mikalsen, Milla Muri Schrøder, Siri-Linn Kalvøy, Mari Otterlei, Kristiane Hagelund (trener)


Årets stevnet har blitt avlyst og utsatt flere ganger på grunn av pandemien så det var en svært ivrig gjeng fra Ålesund som stilte til start i hele 56 individuelle starter og med 4 stafett lag, alle fra Aaslk svømmer fremdeles i rekrutt klassen CA, men med litt mer svømmeteknisk trening vil flere av dem snart kunne gå over i åpen klasse. Bredden på nivået er stor, og her er det rom for alle! Alt fra vår egen super-Mats som tar seg tid til en high five med dommeren ved vending (og stor kred til dommeren som så han og gjorde det), til de raskeste som svømmer jevngodt med unge konkurransesvømmere.


Dette er et stevne der mer enn bare konkurransen er viktig, det sosiale og selve turen står også i fokus, ikke minst er banketten lørdag kveld alltid et høydepunkt. I år var det topp underholdning fra Nysirkus Bjerke som fikk opp stemninga før dansegulvet ble inntatt av ivrige dansere.


Stevnet gjenspeiler bredden av de utviklingshemmede som gruppe. Det ligger mye trening bak og prestasjonen kan være stor uansett nivå eller tid, det viktigste er uansett idrettsgleden og den fantastiske følelsen som mestring gir uansett nivå! Stemningen i hallen var høy, utøverne ble heiet frem av et entusiastisk publikum og engasjerte trenere, en flott arena der alle ble utfordret til å yte sitt beste. Supporter gjengen til Aaslk Swimstars bidro med å holde stemninga oppe med dusker og ivrige heiarop. Trenerene Selma og Christiane (vikar for Shelby) gjorde en kjempejobb.


Våre utøverne slo sine egne personlige rekorder i nær alle øvelser, det var kjekt å se at den mer stabile treningssituasjonen i høst gir uttelling. Ekstra stas var det at jentene tok gull på 4x50 fri stafett (da svømmer alle klassene mot hverandre, men det er ingen dømming). Siri-Linn imponerte med 1. plass i 7 av 8 øvelser i CA klassen.Gulljentene på 4x50 fri. Fra venstre: Anna Bjånes, Siri Linn Kalvøy, Milla Muri Schrøder, Mari Otterlei


Stevnet er en stor motivasjon og er årets idrettsmessige høydepunkt. Heldigvis er det bare noen måneder til neste Landsstevne i ADO arena i Bergen den 19. og 20. mars. Som en av ledsagerne sa det: «Tenker at heile svømme-Norge har mykje å lære av helga når det går på pur idrettsglede🤩»


Aalesund SLK sin paragruppe har mål om å vokse, gruppen har eksistert i 5 år og teller nå 10 aktive svømmere i treningsgruppen i tillegg til egen kursgruppe. Vi håper å kunne invitere til Landsstevne i Ålesund en gang i fremtiden.


Landsstevnet er det eneste nasjonale svømmestevnet for utviklingshemmede som svømmer i klassen S14. Det er samme regler som gjelder ved dømming for klasse S14 som normal klassen så mange svømmer som rekrutter lengre enn vanlig før noen tar steget over i åpen klasse. I åpen S14 klasse svømmer man på Landsstevnet i tre grupper basert på påmeldingstid: CB, CC og CD, rekrutt svømmer som CA.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page