top of page

Fantastiske resultater av Aaslk Swimstars på Landsstevnet

​​​

​Forrige helg deltok Simon Vadseth Furholm (23), Mari Otterlei (21), Siri-Linn Kalvøy(13) og Milla Muri Scrøder (11) på Landsstevnet 2019 som gikk av stabelen i Holmen Svømmehall i Asker. Landsstevnet er regnet som NM for utviklingshemmede, og arrangeres årlig av Norges Svømmeforbund – denne gangen var Asker svømmeklubb teknisk arrangør hvor nesten 80 utøvere fra 20 klubber deltok.

De fire utøverne + trener og ledsagere tok turen for å utfordre seg selv sammen med utøvere fra hele landet. Noen ønsket å prøve seg på nye øvelser, noen gleda seg mest til banketten på kvelden, mens andre var med for første gang og var spent på hva et svømmestevne egentlig er. Utøverne deltok både i individuelle øvelser og i ulike stafetter, de satte gode personlige rekorder og viste stor fremgang.

Utøverne fra Aaslk svømmer fremdeles i CA klassen (rekrutt), og det er inspirerende å svømme mot de mer erfarne svømmerne i åpen klasse. Noen av de beste svømmerne var på vei hjem fra Special Olympics i Abu Dhabi, så Eid svømmeren Marcus Haus fikk mindre konkurranse enn vanlig, han hanket hjem mange medaljer i edelt metall i helga!

​​Medaljer og flott innsats!

Jentene fikk hjelp av Bodø jenta Synne, de endte med å ta en flott Bronse i 4x50 fri og gull på 4x50 medley. Simon var eneste gutt med fra Aaslk, men på Landsstevnet kan klubbene låne utøvere for å sette sammen stafettlag. Det miksa laget klarte ved hjelp av en fantastisk innhenting av Eirik Brunstad (Elverum Svømming) og Marcus Haus (Eid Symjeklubb) å ta gullet i en veldig spennende stafett på 4x50 fri. Simon Furholm gjorde en kjempeinnsats.

Alle fikk flotte opplevelser, og det å kjenne på gleden av å yte sitt beste og å få delta på et stevne der alle er vinnere er viktig for mestring og det gir selvtillit. Når det hele blir toppet med flere medaljer rundt halsen, var opplevelsen komplett og nye mål fremover satt. Allerede nå til helga skal de i vannet igjen på Aaslks eget Jugendsvøm stevne.

Om paragruppa Swimstars

Aaslk startet opp med en egen svømmetreningsgruppe for barn og unge voksne med utviklingshemming for 2,5 år siden. Denne gruppa har nå vokst til 13 ivrige utøvere som trener to økter i uka. Gruppa går under navnet Aaslk Swimstars og er en Para svømmegruppe.

På Landsstevnet konkurreres det i klasse S14 (klassen for utviklingshemmede). For å gjøre det mer rettferdig for deltagerne, deles denne klassen inn i 4 klasser etter hvor fort de har svømt tidligere. Klasse CA er rekruttklasse for de nye svømmerne, og de som ikke er kjent med NSFs regler for svømming. Klasse CB-CD er approberte klasser, det vil si med dømming ut ifra NSFs gjeldende svømmeregler (like regler uavhengig funksjonsnedsettelse).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page