top of page

Særdeles sterkt av AaSLK i Landsdelsfinalen

24 utøvere fra Aalesunds Svømme og Livredningsklubb (AaSLK) deltok i årets Landsdelsfinale i ÅrsklasseMØnstringen (LÅMØ) som for region midt ble arrangert i Atlanterhavsbadet i Kristiansund.

Bakre rekke fra v. William Ruud Schmidt (Trener), Sara Vaslag, Benjamin Møller, Tuva Sofie Haram Wiik, Sondre Solvoll Pettersen, Vetle Vikestad Løseth, Magnus Andreas Abusland Bruvoll, Julie Brunstad, Kristiane Molnes Hagelund, Magnus Kobbevik Mikalsen, Sofie Refsnes Teigland. Midtre rekke fra v. Linnea Hatlebakk, Kari Skåre, Olve Andersen Osnes, Storm Strømsholm Pedersen, Eryk Patryk Klimek, June Nerland, Tini Fagermo (trener). Foran fra v. Olivia Refsnes Teigland, Filippa Sætre Rahnel, Selma Remøy Kvalsund, Victoria Tjervåg Fredriksen, Håvard Vågan Hessen, Noah Remøy Kvalsund, Eirik Wigdahl Michelsen, Rui Magalhães (trener). Foto: Håkon Teigland

ÅrklasseMønstringen (ÅM) er en aldersbestemt og nasjonal konkurranse som har det formål å fremme allsidighet i svømming. Det arrangeres først Landsdelsfinaler i 5 regioner, før man samles til en landsfinale. Det konkurreres i alderstrinnene 11 til 16 (2003-2008) i alle stilartene og så avsluttes konkurransen med medley-øvelsen hvor man svømmer alle stilartene i ett og samme løp.

11-åringene konkurrer i 50m butterfly, 100m bryst, 100m rygg, 400m fri og 200m medley.

12-16-åringene konkurrer i 100m butterfly, 200m bryst, 200m rygg, 400m fri og 200m medley.

Det kåres vinner i hver øvelse, i hver årsklasse, i tillegg til sammenlagtvinner i hver årsklasse.

Personlig rekord av samtlige

For de fleste utøvere i svømming, er LÅMØ årets høydepunkt. Å kunne kvalifisere seg vider til Landsfinalen (ÅM) eller andre nasjonale mesterskap, er svært krevende. Samtlige (!) av utøverne fra AaSLK setter én eller flere personlig rekorder i Atlanterhavsbadet i helgen.

Olivia Refsnes Teigland (2008), Tuva Sofie Haram Wik (2007), Sondre Solvoll Pettersen (2007), Olve Andersen Osnes (2007), Håvard Vågan Hessen (2007), Noah Remøy Kvalsund (2006), Storm Strømsholm Pedersen (2006), Sofie Refsnes Teigland (2005) og Benjamin Møller (2003) setter alle personlig rekord på alle øvelser.

Tuva Sofie Haram Wik (2007), Sara Vaslag (2004) og Vetle Vikestad Løseth (2004) tar alle 4 av 5 mulige gullmedaljer.

Sofie Refsnes Teigland (2005) tar 5 gull.

Totalt blir det 47 medaljer på enkeltdistanser for AaSLK.

Nytt NM-krav

Vetle Vikestad Løseth og Magnus Kobbevik Mikalsen var fra før kvalifisert for henholdsvis 4 og 2 distanser i NM langbane til sommeren. Med en særdeles god 200m rygg, har nå Løseth kvalifisert seg for ytterligere en distanse i senior-NM til sommeren.

Sammenlagtvinnere

Totalt blir det 10 medaljer sammenlagt for AaSLK. Selma Remøy Kvalsund (2008), Tuva Sofie Haram Wik (2007), Noah Remøy Kvalsund (2006), Sofie Refsnes Teigland (2005), Sara Vaslag (2004) og Vetle Vikestad Løseth (2004) vinner sinne årsklasser.

Videre til Landsfinalen i årsklassemønstringen (ÅM) går de 30 beste i hver årsklasse på landsbasis. Dette gjelder fra og med 2006-årgangen. De to yngste årsklassene deltar ikke i landsfinalen.

Noah Remøy Kvalsund (2006), Eryk Patryk Klimek (2006), Storm Strømsholm Pedersen (2006), Sofie Refsnes Teigland (2005) og Vetle Vikestad Løseth (2004) skal representere AaSLK i ÅM i 2019. Årets landsfinale for aldersbestemte arrangeres i Klepp utenfor Stavanger i pinsehelgen.

Neste stevne er allerede om 2 uker og det er Jugendsvøm, hjemme på Moa 30.-31. mars:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page