top of page

Para-svømmere fra AaSLK, YSSS og Brattvåg samlet til verdifull treningssamling før Landsstevnet


Paragjengen har denne helgen hatt treningssamling i Brattvåg i regi av AASLK og Svømmeforbundet. Svømmerne, som var i alderen fra 11 til 22 år kom fra AaSLK, Brattvåg og YSSS (Ytre Søre Sunnmøre Symjeklubb) I tillegg var trenere fra de respektive klubbene tilstede for å få faglig input og inspirasjon. En helg fullpakket med trening, idrettsglede og samhold.

Svømmeforbundet stilte med selveste nestor i Parasvømming Trude Halvorsen, og hennes kompanjong Lotte Stang. Sistnevnte skal i gang med sin master i paraidrett fra Idrettshøyskolen til høsten.​​ Om ikke lenge reiser de begge til Dubai med svømmetroppen til Paralympics. Trude og Lotte har lang erfaring og mye kompetanse. De var flinke til å forklare og å motivere til å prøve nye ting. Bevegelsene ble drillet inn på land før de ble utprøvd i vannet.

​​Treningshelgen startet med felles lunsj lørdag etterfulgt av teori, basistrening og svømmetrening.

Utøverne fikk lære om hygiene og hva man skal gjøre før og etter man går i bassenget. Dette er en viktig del av det å være svømmer og man fikk opplæring i hvorfor dette er så viktig. Trenerne snakket også om å sette seg mål for idretten sin og hvordan man kan nå disse gjennom å trene og å sette seg delmål på veien. Budskapet som ble gitt var at man måtte tro på seg selv og være glad når man trente.

Sist men ikke minst ble det brukt tid på å snakke om hvilken mat det var lurt å spise. Alle var enige om at Pizza, brus og sjokolade er kjempegodt – men at det ikke er lurt å spise det hver dag. Heldigvis så var det lørdag og gjengen avsluttet en god treningsdag med pizza og bowling.

Søndag morgen og svømmetrening med bevegelser på land og i basseng, viste alle som var tilstede hva idrett, mestring og idrettsglede virkelig er. Trude og Lotte stilte med en enorm kompetanse, god veiledning, mye motivasjon, varme og nærhet. De dyktige trenerne fra regionen Helena Solvoll Pettersen, Mathea Gundersby Molvær, Sarah MacPherson og George MacPherson fikk mange gode ord og ny inspirasjon å ta med seg videre.

Gleden av å lære nye ting, stoltheten av å få det til, og følelsen av å ha gjort en god innsats lyste lang vei av ungdommene. To økter med basistrening i idrettshallen har gitt både utøvere og ledsagere påminnelser om hva som er mulig. På tross av kognitive og fysiske utfordringer er det lite som kan stoppe denne gjengen. Det er ikke enkelt å bli sterk og sprek med hypoton muskulatur eller 60% lavere forbrenning, alvorlig hoftefeil eller stiv rygg. Det disse ungdommene presterer er like imponerende som enhver stor idrettsprestasjon. Det man ser er at trening er viktig, og det kan bedre livskvalitet for mange. Idrettsgleden som ble vist i helgen er i alle fall til å smelte de fleste hjerter.

Oppladning til Landsstevnet i Asker

AASLK har hatt svømmere i paragruppen i to år. Gruppen vokser og det er en flott gjeng med ungdommer som trener to ganger i uken. Om 4 uker venter årets høydepunkt, som er Landsstevnet for utviklingshemmede. Dette er det nærmeste man kommer NM i svømming for denne gruppen. Til nå er 5 utøvere påmeldt, noe vi er veldig stolte av. I 2018 stilte klubben med 3 utøvere og i 2017 var det 1 svømmer som deltok. I svømming er det helt like regler for funksjonsfriske som for parasvømmere. Derfor er det full fokus på videre utvikling. Nå jakter gjengen på sponsorer som vil være med å legge forholdene enda bedre til rette sier Janne Muri, som er primus motor for gruppen.

En stor takk til Brattvåg Svømmeklubb som stilte veldig velvillig opp med alt av fasiliteter i helga. Et perfekt vertskap og lokaliteter for en slik samling!

På bildet. Fra venstre til høyre:

Sittende foran: Mats Waksvik, Anna Bjånes, Mathea Gundersby Molvær, Thor Magnus PacPherson, Helena Solvoll Pettersen, Milla Muri Schrøder, Silje Årdal.

Stående bak: Simon Furholm, George MacPherson, Edgar Jeu, Henrik Nergård, Lea Farstad, Sarah MacPherson, Mari Otterlei, Victoria Hatlen, Trude Halvorsen, Lotte Stang

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page