top of page

Topp prestasjoner på Landsstevnet

Idrettsglede, mestring og samhold i fokus når tre utøvere fra Aalesunds Svømme og Livredningsklubb deltok på Landsstevnet for utviklingshemmede på Nordtvet Bad i Oslo. Supre resultater og god stemning var resultatet.

Milla Muri Schrøder (2007), Simon Furholm (1996) og Anna Bjånes (2004) deltok som utøvere fra Aalesund SLK. Helena Solvoll Pettersen og Marlene Vidnes Bjørkavåg er paragruppens faste trenere og var også med.

Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede (klasse S14) ble i år arrangert av SK Speed, i Oslo. Arrangementet er regnet som Norgesmesterskap for utøvere i S14 klassen. Man må kunne svømme 25m, men forøvrig er det ingen kvalifikasjonskrav for å delta. Utøverne konkurrerer som rekrutt eller i åpenklasse. I åpen klasse konkurrere man etter vanlige internasjonale regler med dommere.

Supermoro stevne med mange perser!

Det var over 60 deltagere fra hele landet i alderen 11-70 år på Landsstevne. AaSLKs utøvere svømte i klasse som rekrutter. Våre tre utøvere gjorde mange svært gode prestasjoner og perset på alle øvelser, og hevdet seg godt i rekrutt-klassen. Det var utrolig lærerikt og inspirerende for både utøvere og trenere å se hvordan vi ligger an i forhold til andre utøvere og klubber. Vi ser helt klart muligheter for at de skal komme seg over i åpen klasse med litt mer trening.

Aaslk var for få til å stille med eget stafettlag, men på Landsstevnet er det lov å bidra i stafettene hos andre klubber, og Milla fikk delta på laget til SK Speed J1 sr. på 4x50 fri da de manglet en deltager. Det var veldig gøy med stafett!

Dyktige og engasjerte trenere

For AaSLK er det svært viktig å gi disse utøverne et tilbud tilsvarende de funksjonsfriske utøverne i klubben. Dette er en av grunnene til at vi sendte to trenere fordelt på tre utøvere. Trenerne Helena og Marlene gjør en utmerket jobb, er svært flinke med utøverne og vet å tilpasse treningsopplegget til den enkelte. Landsstevnet er vel så mye en utviklingsarena for trenere hvor de også får mulighet til å møte andre trenere og representanter fra Svømmeforbundet. AaSLK får mange gode tilbakemeldinger fra foreldrene og vi er svært stolt over å ha to så dyktige trenere for Paragruppene våre!

Vinnere både i vannet og på banketten

Foruten om tett program med øvelser både lørdag og søndag var det også tid til et spennende foredrag med Dagfinn Enerly om hvordan han opplevde ulykken som rammet han på fotballbana for 13 år siden, og hvordan han og familien har taklet dette og lært seg å sette seg mål og tro at alt er mulig. Mye god overføringslæring for både utøvere, ledsagere og trenere.

I tillegg var det bankett lørdagskveld med høy dress og kjolefaktor, dansing og stolleken som fast innslag. Vi mistenker noen av utøverne for å trene vel så mye på stolleken som svømming i oppkjøringen til stevnet, da det var nesten like mye alvor i denne konkurransen som i vannet!

Vil bli bedre!

To ganger i uken trener Anna, Milla, Simon og de 5 andre i treningsgruppa sammen i bassenget. Hver tirsdag på Aspøya og hver søndag på Moa. Det er ei trivelig treningsgruppe som trener godt. Målet er å bli litt bedre hver gang!

Nå er det tilbake til Ålesund med trening et par uker før det neste ordinære stevnet kommer.

For å få progresjonen de ønsker må de ha 25 meters basseng å trene i. Treningstidene som AaSLK får tildelt på Moa for sent på kvelden i ukedagene. Utøverne har derfor kun mulighet til å trene på Moa på ettermiddagen i helgene, i tillegg til treningen på Aspøya. Forhåpentligvis vil kommunen kunne gi mer bassengtid på Moa til våre hardtarbeidende utøvere.

Vi gleder oss allerede til Landsstevnet neste år! Vi håper da på kanskje enda større tropp med ivrige utøvere :)

Informasjon: Parasvømming i Aalesund SLK

Per september 2018 har AaSLK to Parsvømming tilbud til personer med utviklingshemming. Svømmekurs en gang i uken for de som vil lære å svømme, og treningsgruppe to ganger per uke for de svømmedyktige utøverne som i høst er i alderen 11-22 år.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page