top of page

AaSLK starter sesongen bedre enn forventet

Årets første stevne gikk i helgen av stabelen i Ålesund. Totalt 9 klubber deltok og totalt var 165 utøvere i vannet.

Foto: Mikael Ruud

Det har blitt en tradisjon at Aalesunds Svømme og Livredningsklubb åpner sesongen i Møre og Romsdal. Som hovedsponsor, har Sparebanken Møre vært navngivende for dette stevnet i flere år.

Kun 6 uker siden sommerferien og det er ingen forventninger til resultater på denne tiden av året. Allikevel ser vi at både sommerferien og sesongstarten har gjort godt for flere av våre utøvere.

Fredagen var satt av til konkurransens lengste øvelse

800 meter fri ble unnagjort på fredagen. Øvelsens yngste utøver var vår egen Olve Andersen Osnes (2007) som debuterte på distansen. En god tid og svært godt gjennomført løp av Osnes. Svært jevne rundetider og nok krefter til en sluttspurt viser at Olve har god kontroll på distansen.

Eirik Norvoll Bjørnevik (2001) gjør fortsetter fremgangen fra før ferien og gjør sitt fjerde løp over 500 FINA-poeng (internasjonal poengskala i svømming).

Vetle Vikestad Løseth (2004) er på god vei til å klare kravene til juniorlandslages utviklingsgruppe. Kriteriene i hans årsklasse er at man må klare over 575 FINA-poeng i 3 forskjellige kategorier av svømmearter. Med 604 poeng på 800m fri, er 1 av 3 krav i boks.

Det ble kamp helt til siste svømmetak for kameratene Eryk Patryk Klimek (2006) og Noah Remøy Kvalsund (2006). Det er godt vi har elektroniske måltavler som registrerer innslag, fordi her skilte det kun 53 hundredeler etter 800 meter. Eryk "perser" med hele 42.05sek (!) på den lengste distansen og setter med det også karrierebeste på 342 FINA-poeng. Det ble også karrierebeste på Noah med 341 poeng. Utrolig gøy at de to kameratene motiverer hverandre på denne måten.

Personlig rekord på alt

Sina Kristiansen Alstadsæter (2005) setter personlig rekord på alle sine 6 øvelser i helgen og er for første gang over 300 FINA-poeng. Flott å se fremgangen og ikke minst gleden i vannet, Sina!

Julie Brunstad (2003) vet vi har trent utendørs i Sykkylvsbadet i sommer. Den friske sunnmørsluften har tydeligvis gitt noen ekstra ferdigheter og ikke minst fart når aktiviteten flyttes innendørs. Julie stiller i 11 øvelser, tar 1. plass i samtlige og setter personlig rekord i samtlige. Hun setter også karrierebeste på 50m fri med 398 FINA-poeng. Sterkt Julie!

Tuva Sofie Haram Wik (2007) forsetter den sterke fremgangen fra våren og setter personlig rekord på alle 7 øvelser hun deltar i. 1. plass på alt i sin årsklasse blir det også. 326 poeng på 50m fri er karrierebeste fra Tuva. På både 100m fri og 50m rygg er hun også over 300 poeng. Solid allsidighet, Tuva!

Nye poengrekorder

Magnus Abusland Bruvoll (2005) sletter sin gamle rekord på 50m fri fra Julelauget i Volda i fjor og er med det for første gang over 200 poeng.

Edda Serine Remme (2005) setter ny rekord på 50m fri og er med det for første gang over 300 poeng.

Fornøyde rekrutter

59 rekrutter fra 8 forskjellige svømmeklubber i Møre og Romsdal stilte til start. Mange var med for første gang og her er ferdighetene og modenheten høy. Hele 21 utøvere stilte til 100m medley. En øvelse hvor man må kunne alle fire svømmeartene, huske rekkefølgen man skal svømme og ikke minst vite hvordan man skal gjøre vendinger mellom de ulike svømmeartene. Vi er imponert!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page