top of page

8 nye kretsmestertitler til AaSLK

Rosesvøm gikk av stabelen i helgen. Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb (AaSLK) ble beste klubb og fikk 8 nye kretsmestertitler.

Det var en stor gjeng fra Ålesund i Rosesvøm. Hele 39 påmeldte fra AaSLK, noe som er det mest som er registrert i dagens påmeldingssystemer.

Rosesvøm er et tradisjonsrikt stevne som arrangeres av Molde Svømme- og Livredningsklubb hvert år. Ekstra stas er det med den årlige Rosemedleyen som er 6 etapper, alle bestående av 100m individuell medley. I år var det Vestbyen IL fra Trondheim som stakk av med seieren med ny øvelserekord.

Totalt deltok 178 svømmere fra 15 klubber i årets Rosesvøm. Hele fire trøndelagsklubber stilte. AaSLK var desidert største klubb.

Kretsmesterskap ble i Rosesvøm arrangert i øvelsene 50m bryst, 200m butterfly, 100m medley og 50m fri. Øvelsene deles inn i to alderskategorier, yngre og eldre junior. Yngre junior er for utøvere i alderen 11-14 år (2007 til 2004). Eldre junior er for utøvere i alderen 15-19 år (2003-1999).

Kretsmester i debuten

Ellen Margrete Mo er parautøver og stilte i klassen S7. Dette er hennes første offisielle stevne. Hun ble klassifisert av Norges Svømmeforbund på en samling hos Olympiatoppen i november og kan nå delta i approberte stevner. Mo svømte prikkfritt og imponerte i sine tre øvelser, 50m bryst, 100m bryst og 50m rygg. 50m bryst var kretsmesterøvelse i Rosesvøm og Mo hentet fortjent hjem kretsmestertittelen!

Beste klubb

AaSLK er for øyeblikket flaggskipet i Møre og Romsdal svømmekrets.

  1. Aalesunds SLK (807 poeng)

  2. Trondhjem SLK (663 poeng)

  3. Vestbyen IL Trondheim (441.5 poeng)

  4. Kristiansund SK (434 poeng)

  5. Molde SLK (379 poeng)

  6. Sunndal SLK (210 poeng)

AaSLK-jentene tok hele pallen

2005-jentene i AaSLK er på full fart fremover. Tidligere i år kvalifiserte Ingeborg Mittet Kaldhussæter seg for Landsfinalen i Årsklassemesterskapet som går av stablen i april. I Rosesvøm ble det i klassen for yngre junior fullstendig tapesering av pallen for AaSLK i øvelsen 50m fri. Sofie Teigland vant med 30,08, Kristiane Hagelund tok sølvet med 31,40, mens nevnte Kaldhussæter tok bronsen med 32,37.

Ingeborg Mittet Kaldhussæter tok i tillegg gull på 50m bryst, 200m butterfly og sølv på 100m medley.

Sofie Refsnes Teigland tok bronse på 50m bryst i tillegg til nevnte gull på 50m fri. På sistnevnte øvelse gjør Teigland den fjerde beste tiden gjort av en 13-åring i Norge siste 12mnd.

Kristiane Hagelund tok bronse på 200m butterfly i tillegg til sølvet på 50m fri.

2004-årgangen June Nerland tok gullet i 100m medley. I tillegg tok hun en 2. plass og to 3. plasser i øvelser som ikke var kretsmesterøvelser denne gangen.

Linn Kristin Meier Aakernes tok sølvet på 50m bryst og 200m butterfly i klassen for eldre junior. Det har løsnet for Aakernes de siste månedene og hun har satt flere personlig rekorder. I Molde gjør hun sin beste 50m rygg siden 2016.

Kristine Godager gjør en helt forrykende 50m fri. Ny personlig rekord med med 0,26 sekunder, noe som gjør at Godager for første gang kommer over den magiske grensen på 500 Fina-poeng.

Personlig rekord på 8 av 9 øvelser

Eirik Norvoll Bjørnevik kom til AaSLK i august 2017. Siden den gang har Brattvågingen hatt høyest oppmøteprosent i Konkurransegruppe nr 1. Det var en tøff start med overgang til 8-9 treninger i basseng per uke i tillegg til basis- og styrketrening. Nå ble det personlig rekord på hele 8 av 9 øvelser i Rosesvøm og hele 3 kretsmestermedaljer. Bronse på 50m bryst, sølv på 100m medley og gull på 200m butterfly. Bjørnevik er født i 2001 og svømmer i klassen eldre junior.

Vetle Vikestad Løseth er kvalifisert for landsfinalen i Årsklassemesterskapet i april. I Rosesvøm ble det også 3 medaljer på Løseth. Sølv på 50m bryst, gull på 200m butterfly og 100m medley. 800m er ikke kretsmesterskapsøvelse, men her presterte Løseth så bra at han var kun 7,06 sekunder fra landslagskravet. Man må ta minimum 2 krav i to klart forskjellige øvelser for å kunne gjøre krav på en landslagsplass.

Vi takker for flott deltakelse og representasjon av Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb.

Neste konkurranser:

15.-18. mars: NM kortbane 06.-08. april: ÅM - Landsfinale i Årsklassemønstringen 13.-15. april: Bergen Swim festival

28.-29. april: Jugensvøm - Hjemmestevne på Moa

26.-27. mai: Atlantic Race - Kristiansund

08.-10. juni: Mjøssvøm - Hamar

12.-15. juli: NM Langbane

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page