top of page

10 gull, 7 sølv og 4 norske rekorder i Master-NM

2. til 4. mars har det blitt arrangert NM for Master-svømmere i Nordlysbadet i Alta. Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb (Aaslk) hadde i år med fire utøvere.

F.v. Inger Lise Kittelsen, Roar Pedersen, Are Kristoffer Hjeltnes og Lene Æsøy.

For Aaslk deltok Inger Lise Kittelsen, Roar Pedersen, Are Kristoffer Hjeltnes og Lene Æsøy. Det er første gang Aaslk stiller med jenter og derfor hadde vi mulighet til å stille i mix stafett.

Omlag 300 deltok i mesterskapet i Alta. Aaslk ble totalt nr 15 av 49 klubber.

Masters er et godt alternativ for utøvere som i voksen alder ønsker å prøve seg. Man behøver ikke å vært aktiv konkurranseutøver tidligere for å delta i Masters. Aaslk har for øyeblikket 12 aktive Masters.

Inger Lise Kittelsen svømte sitt første mesterskap for Aaslk i klasse B (30-34 år). Kittelsen tar medalje i alle øvelser hun stiller. Sølv på 100m fri, 400m fri og 200m fri. Hun avslutter med gull på fartsdisiplinen 50m fri. Flott debut for Sandnes-jenta som nå er bosatt i Ålesund.

Roar Pedersen stilte i totalt 8 øvelser i klasse H (60-64 år). En litt uheldig disk på 50m bryst og en 4. plass på 50m fri, men utenom dette gjør Pedersen et fantastisk mesterskap og det ble gull på 100m fri, 400m fri, 50m butterfly, 200m fri, 100m butterfly og 100m individuell medley!

Roar Pedersen setter også ny norsk rekord i sin klasse på 400m fri, 50m butterfly, 100m butterfly, 100m individuell medley.

Are Kristoffer Hjeltnes er i E-klassen (45-49 år). I fjor ble det en bronse, mens i år Hjeltnes utvidet premiesamlingen og det ble to flotte sølvmedaljer på henholdsvis 50m bryst og 50m fri. Mannen er bygd for fart! Are Kristoffer Hjeltnes stilte totalt i 7 øvelser; 50m fri, 100m fri, 200m fri, 50m bryst, 100m bryst, 50m butterfly og 100m individuell medley.

Lene Æsøy meldte overgang til Aaslk i siste liten og du verden for en flott debut for Aaslk! Æsøy har trent med oss siden i fjor sommer og har tidligere svømt for NTNU sitt studentidrettslag i Trondheim. Hun svømmer nå i A-klassen (25-29 år). Æsøy tar medalje på alle sine øvelser! Det ble gull på 100m og 200m butterfly, samt 200m rygg. Sølv på 50m butterfly og 100m rygg.

Våre utøvere avslutter sterkt med en 4. plass i 4x50m lagmedley. Det er første gang i historien Aaslk deltar i mix-stafett i et Norgesmesterskap for Masters. Her svømte Lene første etappe rygg, Are på andre med bryst, Roar tredje etappe butterfly og Inger Lise fjerde etappe på crawl.

Aaslk er stolte over å ha så mange Mastersvømmere. Dette er personer som har gjort svømming til en livsstil.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page