top of page

Vetle, Ingeborg og Magnus til Landsfinalen (ÅM)


Aaslk forsynte seg stort av topplasseringene i LÅMØ i Trondheim sist helg og sammenlagtlistene for hele landet er nå klare. De 24 beste i årsklassene 2002 til 2005 går videre til landsfinalene i årsklassemønstringen (ÅM).

Stort å få reise til Landsfinalen

I LÅMØ og ÅM konkurreres det i alle svømmeartene og man legger sammen poengene for å kåre en vinner. Poengskalen heter FINA og er en internasjonal skala som justeres hvert år etter verdensrekordene. Verdensrekorden er 1000 poeng og så regnes tiden på den enkelte øvelse ut i fra dette.

Ingeborg Mittet Kaldhussæter (2005) tok sammenlagt 1534 FINA-poeng i LÅMØ i Trondheim og dermed klar for landsfinalen. I fjor fikk hun 1173. Kalhussæter satte personlig rekord på 4 av 5 øvelser i LÅMØ. Dette er Kaldhussæter sin første deltakelse i landsfinalen.

Ingeborg Mittet Kaldhussæter
Vetle Vikestad Løseth

Vetle Vikestad Løseth (2004) tok totalt 1793 FINA-poeng, noe som er en oppgang fra 1432 som han fikk i fjor. Løseth satte personlig rekord på samtlige øvelser i LÅMØ. Dette er Løseths andre deltakelse i landsfinalen.

Flere utøvere fra Aaslk er helt i nærheten

Aaslk fikk hele 8 mestere i Landsdelsfinalen i Trondheim 9.-11. februar. Aslak Mittet Kaldhussæter var nærmest, bare 7 poeng fra 24. plass. Linn Kristin Meier Aakernes var 58 poeng fra finaleplass, mens Simon Gudmund Wiik var kun 84 poeng fra.

Man må være 13 år eller eldre for å delta i nasjonale mesterskap. De to yngste årsklassene fra LÅMØ deltar derfor ikke i landsfinalene, men det er allikevel verdt å nevne at Sondre Solvoll Pettersen som vant 2007-klassen i region midt, blir nå rangert som nr. 19 på landsbasis. Noah Remøy Kvalsund vant 2006-klassen og er dermed rangert som nr. 12 i Norge.

Komplett liste over alle årsklassene for hele landet finner du her:

Volda også til finale

Magnus Kobbevik Mikalsen trener 3 til 4 ganger i uken med Aaslk. Mikalsen tok 2. plassen i 2004-klassen og er nå rangert som nr. 4 på landsbasis. Vi føler du virkelige er en del av oss Magnus og gratulerer med plass i landsfinalen!

Landsfinalene arrangeres av tradisjonsrike Lambertseter Svømmeklubb 6. til 8. april.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page