top of page

Bestemannspris, førsteplasser og personlige rekorder i Marienlyst Open!

For Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb stilte trener Glenn Garfield Cudmore med utøverene Linn Kristin Aakernes, Sigurd Holten Bøen, Aslak Mittet Kaldhussæter, Hedda Roth, William Mikal Ruud Schmidt og Simon Wiik.

B.fv: Simon Wiik, Sigurd Holten Bøen, Aslak Mittet Kaldhussæter. F. fv: William Mikal Ruud Schmidt, Hedda Roth, Linn Kristin Aakernes, Glenn Garfield Cudmore

Allerede fredag gikk Simon Wiik og Aslak Mittet Kaldhussæter hardt ut på 800 meter fri. De svømte inn på 9.31,46 og 9.35.50. Selv om det skiller et år på guttene, svømte begge i samme klasse da det i Marienlyst Open er delt inn i 98-99, 00-01, 02-04 og senior. Wiik og Kaldhussæter endte på henholdsvis 4. og 5. plass.

Pallplasseringer på løpende bånd

Allerede fra første øvelse lørdag, eksploderte Aaslk sine utøvere ut fra startblokkene. Linn Kristin Aakernes svømmte inn til tiden 4.57,21 på 400 meter fri. Dette ga henne bronsje i 02-04 klassen. William Mikal Ruud Schmidt tok gull i samme øvelse i guttenes 98-99 klasse. Aslak Mittet Kaldhussæter tok sølv i 02-04 klassen, mens lagkamerat Simon Wiik tok gull i samme øvelse.

Neste øvelse var 200 meter bryst. Linn Kristin og Simon hadde knapt nok hatt tid til å fordøye pallplasseringer fra forrige øvelse. Linn Kristin med en flott 8. plass og ny personlig rekord! Simon beviste nok en gang, tok 2. plassen, samt ny personlig bestetid i 50 meter bassenget!

På 50 meter butterfly tok Hedda en "oppvarming" med 24. plass, noe vi skulle få se resultatene av senere på dagen. Sigurd stilte på sin første øvelse for dagen lot konkurrentene kun studere beinsparkene og tok 1. plass i seniorklassen! Simon og Aslak møter 60 andre i sin klasse og imponerte igjen med henholdsvis 7. og 9. plass!

På 200 meter individuell medley, viste Hedda hva hun er god for og tok en 3. plass i 00-01-klassen. Ny bestenotering i 50 meter bassenget! William kapret 2. plass i sin klasse, i et spennende oppgjør hvor han i mål kun er 39 hundredeler før nestemann. Aslak vartet opp med en flott 5. plass i 02-04-klassen, også her ny personlig rekord i langbassenget!

På 100 meter fri var det tett og mange. Hedda tok 12. plassen i konkurranse med 47 andre utøvere, mens Linn Kristin tok 21. plassen i sin klasse hvor det stilte 100 utøvere. I 02-04-klassen for herrene, stilte det 55 utøvere, hvorav Aslak tok en flott 5. plass. Etter å ha fullført to øvelser for dagen, stod Sigurd fortsatt ubeseiret...

Lørdagens 50 meter bryst, var faktisk den eneste Aaslk deltok i uten pallplasseringer. Likevel sterke resultater med Linn Kristin (9), William (6), Simon (4) og Aslak (11).

Søndagen ble det Aaslk-show!

Dagen startet friskt med Linn Kristins 4. plass på dagens første individuelle øvelse som var 100 meter bryst. Dette er også personlig rekord for Linn Kristin!

På 200 meter butterfly var det ikke mange til start, men starter du ikke, vinner du ikke! Hedda tok en fin 6. plass, William og Simon vant sine klasser mot henholdsvis en og tre andre utøvere. Simon satte ny personlig rekord og klarte med det kravet for NM! Aslak kapret også 3. plassen i samme klasse som Simon. På halve distansen tok vi alle plassene på pallen, dog i forskjellige klasser. Simon nr 1 i sin klasse, William nr 2 og Aslak med en flott 3. plass.

På den raskeste øvelsen av dem alle, 50 meter fri, var deltakelsen stor. Hedda konkurrerte mot 45 andre og tok en flott 16. plass. I 02-04-klassen stilte hele 108 utøvere og Linn Kristin viste at hun kan levere godt sent på dagen i raske øvelser med en 30. plass. Simon tok 10. plass i sin klasse, mens Aslak tok 18. plass i samme klassen. Totalt hadde Aslak og Simon 73 konkurrenter i denne klassen. Sigurd var igjen i en klasse for seg, gjorde som han ville og vant med 44 hundredeler. Det er mye på den korte distansen!

Siste øvelse i Marienlyst Open var 200 meter fri. Først ut av våre var Hedda. Hun er blant de yngste i sin klasse og svømte inn til en super 4. plass, ny personlig rekord på 2.16,70!. Linn Kristin fulgte opp med en flott 7. plass i konkurranse med tjueni konkurrenter i sin klasse. Simon tok nok en 4. plass, 3,98 sekunder bedre enn forrige personlige rekord! Aslak satte også ny personlig rekord i langbanebassenget med hele 4,81 sekunder!

På siste øvelse, viste våre eldste menn hvilken klubb de kommer fra. Først tok William 1. plass i den eldste aldersbestemte klassen, før Sigurd avslutter helgen med å vise at denne helgen var han uslåelig!

Sigurd Holten Bøen vant med dette også bestemannsprisen for herrene!

Vi gratulerer alle utøverne våre og ikke minst trener Glenn Garfield Cudmore med gode resultater!

Neste helg er det klart for Bergen Swim Festival hvor vi stiller med 12 utøvere. Vi gleder oss!