top of page

Årsklasse Mesterskap(ÅM) i Mandal

I helgen gikk årets ÅM av stabelen i Mandal. Vi hadde med 3 svømmere der, som var kvalifisert. To av svømmerne var debutanter i nasjonalt mesterskaps sammenheng, Aslak Mittet Kaldhussæter(03) og Simon Wiik(02), Den litt mer erfarne Oscar Wiik(00) har vært kvalifisert flere år før. Årklassemesterskapet er de 24 beste svømmerne i Norge i alderen 13 til 16 år, og de konkurrerer årsklassevis og delt opp i jenter og gutter. øvelsene de konkurrer i er 400 fri, 200 rygg, 200 bryst, 100 butterfly og 200 medley. Det premieres i både enkeltøvelser og i sammenlagt etter hele stevnet.

Selv om de yngste var debutanter, så gjorde de likevel en meget god innsats og svømte bra i Mandal.

Aslak var rangert som nr 21 før stevnet, gjorde en meget god innsats og perset på alle 5 øvelser og klatret opp til 15 plass sammenlagt. Meget sterkt gjort!

Simon var rangert som nr 22 før stevnet, svømte også veldig bra og havnet på 16 plass sammenlagt etter alle øvelser var svømt! Meget sterkt gjort det også!

Oscar som er mer erfaren og har vært med på flere nasjonale mesterskap gikk inn i ÅM med små forventinger på grunn av sykdom i forkant av mesterskapet. Gjorde sine saker likevel meget bra, tok 4 av 5 perser, ble disket på 100 butterfly, og tok sølv på 200 bryst, gull på 200 medley og havnet på 13 plass sammenlagt. Disken gjorde nok at en pallplassering sammenlagt forsvant.

Gratulerer med ett meget godt gjennomført ÅM fra alle 3 guttene! Neste år håper vi på flere deltagere på ÅM, så det er bare å trene godt fremover!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page